Teknologi att ta med på turen

Även om du planerar den ultimata naturupplevelsen när du ska ut på kayaktur kan teknologin vara både nödvändig och underlättande för dig. Att hålla koll på var du befinner dig, att kunna ta bilder och att roa dig emellanåt är alla viktiga faktorer för en lyckad utflykt. Visst är den friska luften, det vackra vattnet och känslan av frihet viktigast av allt, men varför inte förhöja upplevelsen? Som tur är finns det massor med lösningar som är enkla att ta med sig och de kommer att vara fantastiska assistenter på ett flertal sätt.

Oavsett om du ska ut på egen hand eller göra turen i sällskap med andra kan vissa teknologiska lösningar visa sig vara oumbärliga. Här får du några tips på vad du bör ta med dig under kayakturen för att vara så trygg och stimulerad som möjligt. Turen ska vara säker men också rolig. Att kunna dela med sig av upplevelserna och att ha med sig kul tidsfördriv blir pricken över i:et.

Ta med telefonen

Att ta med mobiltelefonen är mer eller mindre ett måste då den utgör en livlina mellan dig om omvärlden. Tack vare GPS kan den visa var du är på kartan och om olyckan skulle vara framme kan du ringa efter hjälp. Du kan dessutom kolla upp olika saker i naturen, som exempelvis om en viss svamp eller växt är ätlig eller inte.

Det är dock inte enbart av överlevnadsskäl som mobilen bör följa med på resan. Med hjälp av den kan du hålla kontakten med dina vänner, ta vackra bilder och videor på omgivningarna och föra anteckningar eller dagbok. En annan viktig aspekt är underhållningen! Många tänker inte på att långa timmar i naturen faktiskt kan bli lite småtråkiga, vilket enkelt kan motverkas med mobilen. Du kan se på film, lyssna på musik eller spela roliga spel på exempelvis Maria casino, som kanske till och med kan ge dig en extra slant att planera nästa utflykt med. Idag är det väldigt lätt att spela olika spel som exempelvis bingo.com eller kortspel, och med registreringen får du även fina erbjudanden och insättningsbonusar. Tänk dock på att antingen använda en vattentät mobil eller skaffa en skyddande påse eller väska så att telefonen överlever om du tappar den!

Aktivitetsarmband

Om du vill se hur länge du har paddlat, hur många kalorier du har förbränt, vilken puls du har eller hur långt du har kommit kan det vara kul att bära ett aktivitetsarmband under turens lopp. Det är inte bara intressant utan kan också ge dig användbar information om det du gör. Vissa armband har också ett trackersystem för att påminna dig om var du har din mobil och varna dig om du kommer för långt ifrån den. Det är ju aldrig kul att behöva vända om du redan kommit en bra bit på väg.

Batteridrivna verktyg

Det finns massor av bra och nödvändiga gadgets och föremål som kan vara praktiska att ha under kayakturen. En ficklampa är ett måste och även om din mobil redan har en sådan funktion är det alltid klokt att ha en kraftigare modell som även kan avge varningssignaler. Om du ska campa är det också bra att ha en batteridriven konservöppnare som gör det enkelt att öppna burkar, särkilt om du har lite frusna fingrar, och en handvärmare kan komma som en skänk från ovan. Vill du lyxa lite finns det också termosar som kan göra espresso.