Att paddla kajak är ett fantastiskt sätt att få ut mycket av fritiden och samtidigt vara ute i friska luften. De allra flesta kan paddla kajak och det finns en hel värld av äventyr att upptäcka. Här kommer du hitta många roliga förslag på hur du kan få ut så mycket som möjligt av dina upplevelser. Det är tips på vad du ska ha med dig när du ger dig ut och vart du kan resa för att få en extra härlig upplevelse. Det krävs också en hel del förberedelser och du kommer få lite tips på hur du gör dessa förberedelser.

Vad är egentligen skillnaden mellan kajak och kanot?

Kajak och kanot har många likheter men kajaken är bättre anpassad för att ge sig ut på havet med öppet vatten. Hur man paddlar skiljer sig också, en kajak har en paddel med två blad. Kajaken är också övertäckt vilket är en av anledningarna till att den lämpar sig bra på öppet vatten. Det finns många fina ställen att paddla kajak på och man kan till och med göra sightseeing med kajak. Sverige har många vackra skärgårdar där det är lätt att ta sig fram mellan olika öar. Det finns få saker som slår att sakta glida fram en skön sommardag.

Hur planerar man sina kajakturer på bästa sätt?

Planering är viktigt och inte minst när man ska ut med en kajak. Det finns många saker som behöver tas med och inte minst ur säkerhetsaspekt, mobilen är en självklar sak som måste med. Men det är inte bara mobilen utan en hel del mer, så här kommer du få lite tips. Är man ute över natten kan man även behöva lite tidsfördriv. Det finns trots allt begränsat med utrymme så det gäller att packa med minimalt utrymme. Att hålla koll på var man befinner sig är viktigt, framför allt om du ger dig bort från kusten.

Hur hittar man rätt ställen att paddla kajak?

I Sverige finns det många bra ställen att utforska med kajak. Kajakpaddling kan också kombineras med andra upplevelser än natur. Gillar du att fiska är kajaken en mycket bra vän. Det finns också goda möjligheter att kombinera dina turer med kultur och på så sätt lära sig mer om området man paddlar i. Vill man paddla kajak utomlands finns det många fina resmål men då kan det vara extra bra att ha en guide med sig. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din upplevelse kommer du få lite mer tips på hur du maxar resan.