Åk på kajakresa i sommar!

Har du aldrig paddlat kajak förut så har du gått miste om en otroligt spännande upplevelse. Oavsett om du vill paddla kajak i flod eller ute på en sjö, så är det en aktivitet som både utgör en utmärkt fysisk träning, och något kul att göra medan du umgås med vänner.

Att åka på kajakresa

Vill du träna upp din överkropp så borde du paddla kajak! När du paddlar kajak använder du dig av hela kroppen, men särskilt ryggen och axlarna. Du bränner även en hel del kalorier eftersom du vanligtvis paddlar kajak flera timmar om gången. Åker du ut på en kajakresa med några vänner blir det garanterat en resa du kommer minnas för livet, samtidigt som du återvänder hem i bättre form. Det finns även många alternativ för kajakresor i Sverige, så passa på och boka redan nu! Nedan följer några tips på olika typer av kajakresor.

Kajakfiske

Om du gillar sportfiske kan du kombinera din förkärlek för fiskande med en kajakresa. Kajakfiske är något som blivit något av en trend i Sverige. Genom att fiska från kajak kan man fånga allt från haj till svärdfisk och mycket mer. Det finns flera vandrarhem och dylikt längs Sveriges kust där du får möjlighet att paddla kajak och fiska. Det gäller att du tar med dig ett passande fiskespö som inte är alltför tungt, och väljer en bra kajak, helst med plats för två så du kan åka ut med en kompis. Du kan även hyra en kajak på flera ställen runtom landet. För den som vill går det att åka ut och kajakfiska i havet, men det kan bli svårare att få napp då.

Guidad kajakresa

Att paddla kajak i fjordar kan vara väldigt farligt. Det är därför viktigt att man åker ut med en guide som kan det där med kajaker. Det går att åka på guidade kajakresor runtom Europa, och även i USA för den som vill resa längre bort. I Spanien kan man paddla kajak i flera av landets vackra fjordar, exempelvis Ria Arousa. Det går även att kombinera den guidade kajakresan med hajking och camping. Kommer man väl överens med sin guide kan man även spela Unibet online casino i Sverige, genom mobilappen, som går att använda sig av även utomlands! Du får möjlighet att ta del av unika kulinariska upplevelser med god spansk mat och vin, och kan testa dig på kajakfiske. Åker du ut på en guidad kajakresa kan du lära dig en hel del historia kring att paddla kajak och om fjorden ni befinner er på. Allt som allt blir det garanterat en minnesvärd semester!

Kajakresa i Kapstaden

Kapstaden är en av de vackraste städerna i världen. Med utsikt över Table Mountain, och tillgång till otroligt vackra stränder garanterar Kapstaden dig en resa du aldrig kommer glömma. Du får dessutom möjlighet att ta del av den sydafrikanska vinkulturen, och närhet till den botaniska trädgården i Kirstenbosch. På en kajakresa i Kapstaden kan du paddla kajak runt kusten, och se vacker natur som är helt unik till Sydafrika. Fynbos är namnet på den unika flora som går att hitta i Kapstaden, och betyder ”vacker buske”. Fynbos innehåller över 9000 olika arter, och utgör alltså en otrolig mångfald. Många av växtarterna går inte att hitta någon annanstans i världen. Du får även möjlighet att se pingviner på Boulders Beach, åka och kajakfiska, samt få en bättre utsikt av Table Mountain. Det finns mycket att göra och se i Kapstaden, vilket garanterar en bra resa även utöver ditt kajakande.

Planera långt i förväg

Att paddla kajak är en aktivitet som kräver rätt säsong och ordentlig planering, annars kan det bli väldigt farligt. Är du en nybörjare så ta helst med dig någon som paddlat kajak förr, annars bör du åka på en guidad kajakresa. Bokar du en guide långt i förväg kan du spara stora summor, så se till att boka en resa redan nu om du vill åka ut till sommaren.